img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

17-7-2024 13:34

Reportage over voorgenomen sluiting Heilig Hart van Jezuskerk Brachterbeek

Brachterbeek - 17 juli 2024 - De toekomst van onze kerkgemeenschap is aan het veranderen. Dat vraagt pijnlijke maar noodzakelijke beslissingen voor de toekomst.  Op maandag 8 juli jl. vond een hoorzitting plaats over het voornemen om de Heilig Hart van Jezuskerk te Brachterbeek aan de eredienst te onttrekken en deze een herbestemming te geven. DeltaLimburg.nl was hierbij aanwezig en maakte een reportage.  

Om de plannen voor een nieuwe bestemming voor het kerkgebouw te realiseren moet de kerk eerst formeel aan de eredienst onttrokken worden. Daarvoor is het nodig dat er een hoorzitting wordt georganiseerd waarop de parochianen worden ingelicht over de plannen en waar ze ook hun eventuele bezwaren kunnen uiten. De hoorzitting vond plaats op 8 juli jl. en veel parochianen maakten gebruik van deze uitnodiging.

In de gemeenten Leudal en Maasgouw is dit de vierde kerk die aan de eredienst zal worden onttrokken; na de Sint-Liduina kerk in Kelpen-Oler, de Johannes de Doperkerk in Baexem en de Sint-Martinuskerk in Beegden.

Foto en video: Pieter Cornelissen|DeltaLimburg.nl 
170724/HvL

Wellicht interessant